Open vergaderingen: investeer in openbaar vervoer, red het klimaat

Op 3 december is er een nationale klimaatmars. Op woensdag 6 december en donderdag 7 december is er een spoorstaking. Nadien volgen acties van Code Rood rond de luchtvaartsector, met onder meer de verspillende private jets die niet alleen belastend zijn voor het milieu maar ook fors gesubsidieerd worden door de publieke middelen die in de sector gepompt worden.

Naomi Klein merkte al op dat het stakend spoorpersoneel de klimaatactivisten van de 21e eeuw zijn. Hoe kunnen we de spoorstaking versterken? Hoe kunnen we banden tussen spoorpersoneel en klimaatactivisten leggen? We organiseren twee open vergaderingen met een spreker van Libre Parcours, het actieblad door en voor personeel van het openbaar vervoer en een klimaatactivist. Deze open vergaderingen vinden plaats in Brussel (dinsdag 28 november) en Antwerpen (woensdag 29 november). Op die laatste bijeenkomst spreekt behalve een personeelslid van NMBS en een klimaatactivist ook een buschauffeur.

  • dinsdag 28 november. 19u30 Pianofabriek zaal Cadzand, Fortstraat Brussel (in het Frans)
  • woensdag 29 november. 19u30 café Multatuli, Lange Vlierstraat Antwerpen