Koud bad voor spoorpersoneel

Een treinbestuurder legt de situatie bij het spoor graag uit met een verhaaltje, in de hoop dat het zo beter begrepen wordt.

“Mijn zoontje neemt graag een goed warm bad. Door de stijgende energieprijzen (turteltaks en zo) en gewoon omdat ik graag mijn geld aan andere zaken uitgeef, heb ik besloten van hierop te besparen. Ik leg uit tegen mijn zoontje dat hij na elke 18 warme badjes, één koud bad moet nemen. Mijn zoon is kwaad dat over deze beslissing niet overlegd is geweest, en bovendien stoort hij zich aan het feit dat ik net een nieuwe luxe sportwagen heb gekocht die als een F35-straaljager over de weg scheurt. Toch zeg ik dat mijn beslissing moet nageleefd worden, mijn woord is wet! Tot zover die moderne opvoedingsmethodes! Onze ruzie escaleert, hij weigert nog eender welk bad te nemen en kiest ervoor vuil rond te lopen! En eigenlijk wel strategisch niet slecht gezien van hem, vraagt mijn zoon een bemiddelaar om tussenbeide te komen. Mijn beste maat, die graag samen met mij in mijn nieuwe auto rijdt, wordt gevraagd als onafhankelijk bemiddelaar. Hij zegt: ga alvast maar in koude bad zitten jongen, we zullen er dan nog wel eens over praten.”

unitedwebargain