Protest versus sabotage – wie gelooft die kranten nog?

Vandaag op standaard.be twee koppen die niets met elkaar te maken hebben maar wel veelzeggend zijn: “Opnieuw daden van sabotage door actievoerders” en “Opvangcentrum platgebrand in Zweden”. Het ene artikel ging over de acties bij het spoor, het andere over een aanslag op een asielcentrum in Zweden. Alleen wordt er bij de acties bij het spoor gesproken over “daden van sabotage”, wat erger klinkt dan “protest tegen de opvang van asielzoekers”. Misschien moeten het spoorpersoneel de volgende keer de gebouwen van Infrabel in brand steken zodat hun acties niet als ‘sabotage’ maar als ‘protest’ bestempeld worden in De Standaard? Wie gelooft die kranten nog als ze een aanslag als ‘protest’ bestempelen en het uitoefenen van het democratisch stakingsrecht als ‘sabotage’?