Strijdbare Britse transportbond blijft groeien

De strijdbare Britse transportbond RMT (Rail, Maritime and Transport union) is ook in 2012 verder gegroeid. De bond kende een netto aangroei van 1.456 leden waardoor er nu 77.549 leden zijn. Het ledenaantal steeg de afgelopen tien jaar fors. Bij het aantreden van de strijdbare algemeen-secretaris Bob Crow in 2002 waren er 59.277 leden. Nu is dat bijna een derde meer. Bob Crow hierover: “Deze groei van het ledenaantal is een beloning voor de strijdbare en actieve benadering van de vakbond en de energie en vastberadenheid van de leden, activisten, verantwoordelijken en personeelsleden die de organisatie dag in dag uit opbouwen. De RMT heeft met loonsverhogingen zoals de recente 3,5% bij Network Rail aangetoond dat strijdbaar syndicalisme de beste verdediging van de werkende bevolking vormt om de harde aanvallen in naam van het besparingsbeleid te stoppen.”