Britse peiling: ruime meerderheid wil spoor hernationaliseren

Bij ons maken politici en hun managers zich klaar om minstens delen van het spoor te privatiseren. Ze bedenken er zelfs een nieuwe structuur voor. In Groot-Brittannië is er al een geprivatiseerd spoor. Daar betaalt de gemeenschap meer aan de spoorwegen dan voor de privatisering (door de nodige infrastructuurwerken), de prijzen voor een ticket liggen tot tien keer boven die in andere Europese landen en de veiligheid laat te wensen over.

Geen wonder dat een peiling op de website ‘The Guardian’ aangeeft dat een grote meerderheid de hernationalisatie wil. Toen wij gingen stemmen – onze Britse kameraden van de transportbond RMT en de Britse reizigers verdienen onze steun – stond de teller op 93% voor nationalisatie. Het geeft meteen aan hoe de vele propaganda van media en politici tegen de argumenten van de stakers op een bepaald ogenblik gewoon niet meer werkt.

Wil je zelf ook stemmen op de site van The Guardian? Dat kan hier: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/poll/2012/oct/03/should-the-railways-be-renationalised?CMP=twt_gu