Kort verslag van het stakingspiket in Vorst

Ook in Vorst stond vorige week donderdag een stakerspost. In deze  werkplaatsen gebeurt het onderhoud van de Eurostar-treinen en worden de  binnenlandse treinen klaargemaakt voor vertrek.

In de gesprekken met de  arbeiders bleek vooral de bekommernis over de toekomst van het spoor en een  klare kijk op de onderhoudsproblemen met het rijdend materieel. Het is duidelijk  dat dit besparingsplan geen oplossing is. Ook in Vorst is de actiebereidheid groot. Er waren geen discussies met werkwilligen voor de poort, die waren  gewoon niet komen opdagen.

Enkele militanten van andere diensten van het spoor  steunden het piket met een solidariteitsbezoek. De werkplaatsen zijn immers  niet de enige die geconfronteerd worden met herstructuringsplannen. Het is nu  vooral kwestie om de krachten de bundelen rond een duidelijk actieplan.