Solidariteit met de arbeiders van ArcelorMittal

Komende woensdag wordt in Seraing betoogd tegen de sluiting van de warme fase door ArcelorMittal. Hierdoor zijn honderden jobs bedreigd. De sluiting van de warme fase stelt ook de toekomst van de koude fase van de staalproductie in vraag. En dat zou ook gevolgen hebben voor het goederentransport. Zowat 70% van de activiteiten in het rangeerstation van Kinkempois hebben met de staalsector te maken. De sluiting van de warme fase zal misschien nog niet zoveel gevolgen hebben voor dit rangeerstation, maar de onzekere toekomst van de koude fase bedreigt ook de toekomst van dit rangeerstation. Tegenover de afdankingen eisen de vakbonden bij ArcelorMittal de nationalisatie van de staalsector. Woensdag is er een betoging (afspraak om 10u in Seraing). Libre Parcours steunt die actie en roept op tot solidariteit.