Protest van spoorpersoneel aan NMBS-gebouwen

Afgelopen vrijdag verzamelden enkele honderden personeelsleden van het spoor voor de kantoren van de NMBS in de buurt van het Brusselse Zuidstation. Er werd geprotesteerd tegen de besparingsplannen die op de raad van bestuur werden besproken. De vakbonden nemen het niet dat meer dan 300 treinen per dag dreigen geschrapt te worden en dat loketten en stations dreigen te sluiten. Voor Dexia werd onmiddellijk gemeenschapsgeld gevonden, maar voor een openbare dienstverlening als het spoor zijn altijd te weinig middelen (en gaan de weinige middelen teveel naar het waterhoofd aan de top). Vandaag tellen de winsten van de private bedrijven als absolute prioriteit. Wij zijn ervoor om van de belangen van de meerderheid van de bevolking de prioriteit te maken en bijgevolg niet te besparen op openbaar vervoer.

Reacties zijn gesloten.